Pamutti blog

Textilből készült tároló

2015.12.15 17:20

Kedves olvasók!

 

Most megmutatjuk nektek, hogyan készíthettek gyorsan és könnyedén vidám textil tárolót. Kezdő varrástudással is elkészíthető, ajándéknak is tökéletes.

 

 

tároló

1. Először is válasszunk jó tartású, erős anyagokat. Ajánljuk nektek az üzletünkben található lenvásznakat és pamut-len keverékeket. A színeket és a mintákat kedvünk szerint kombinálhatjuk.

Lenvászon anyagok

 

2. Készítsük el a szabásmintát. A tárolónk alapja egy kör. A tároló falának hosszát a kör kerülete adja, a magasságát pedig tetszőlegesen megválaszthatjuk (a bemutatott darab esetében ez 30 cm). Kis segítségként az alábbi segédletet is használhatjátok.

tároló szabása

3. Ha kész a mintánk kezdhetjük is a szabást! A sima lenvászonra célszerű ragasztós közbélést vasalni, de ez a lépés el is hagyható.

szabásszabás

 

 

4. Applikációval még egyedibbé tehetjük az alkotásunkat. Vágjunk ki egy mintaelemet, sűrű cikk-cakk öltéssel dolgozzuk el a szélét, majd a minta szélén haladva egyenes öltéssel varrjuk fel a kiválasztott helyre. A bemutatott darabnál az egyszínű lenvászont díszítettük.

applikációapplikáció

 

5. Ha ezzel megvagyunk, elkezdhetjük összeállítani a tárolókat. Varrjuk össze a tároló falainak két oldalát.

oldalak összevarrása

 

 

6. Majd varrjuk hozzá a tároló alját. Nagyon fontos, hogy előtte ellenőrizzük a méreteket! A tároló falának hossza legyen egyenlő a kör kerületével. Ha eltérés van köztük, igazítsuk le őket a megfelelő méretre!

 alja varrása   alja varrása

 

7. Ha ez kész, a mintásat fordítsuk ki, az egyszínűt pedig hagyjuk ilyen befordított állapotban. Csúsztassuk őket egymásba! Már csak a szélek eldolgozása van hátra, és kész a tárolónk!

összeállítás

 

8. A befejező művelethez a szabadon maradt széleket hajtsuk be (1-1 cm-t), majd egymással szembe fordítva gombostűzzük össze. Egyenes varrással, 5-6 mm-es varrásszélességgel varrjuk össze a szembehajtott széleket.

Hajtsuk vissza a szélét egy pár centivel, és már kész is az egyedi textil tárolónk! :) Aki nagyon belejött, négyzet, vagy téglalap alappal is próbálkozhat.

tárolótároló

 

Webáruház készítés