Pamutti blog

Húsvéti játéknyuszi

2016.02.24 14:46

Kedves olvasóink!
Hamarosan itt a húsvét! Bemutatjuk Nektek, hogyan készíthettek pihe-puha játéknyuszit ajándékba vagy magatoknak :)

Nyuszi

 

 

 

 

 

1. Lépés: Anyagok kiválasztása

A nyuszinkat készíthetjük mintás, vagy egyszínű pamutvászonból vagy kordbársonyból. Ha pihe-puha játékot szeretnénk, a pamutpolár anyagunkat ajánljuk hozzá :)

Szabáshoz használjátok az alábbi mintát. A4-es oldalra, teljes oldalas nyomtatással kapjátok meg az eredeti méretet. Más mérethez tetszőlegesen kicsinyíthető vagy nagyítható.

nyuszi szabásmintája

2. lépés : Szabás

Az alkatrészek nagyon egyszerűek, kezdőknek is bátran ajánljuk! A varráshoz kb. 0,6-0,8 cm ráhagyás szükséges.

Nyuszi alkatrészei

3. lépés: Összeállítás

Az egyes alkatrészeket színoldalukat szembe fordítva kell összevarrni egymással. A varrásráhagyás talpszéles legyen - ez kb 0,6-0,8 cm, a talptól és a géptől függ. Többet nem érdemes ráhagyni, mert kifordításkor gondot okozhat a túl nagy ráhagyás.

Varrásráhagyás

Először a füleket és a karokat varrjuk össze, majd kifordítjuk. A karokat ezután ki is tömjük. Töméshez használhatunk vattát (ez egy kicsit keményebb) vagy gyapjú töltőanyagot.

Fülek összevarrásaKarok összevarrása

Ezután összevarrjuk a testet. A képen látható, hová fognak kerülni a karok. Varrás előtt óvatosan csúsztassuk a 2 anyag közé a karokat, és gombostűzzük a helyükre. Varrásnál ügyeljünk a karokra, nehogy máshol is hozzávarródjon a testhez!

Test összevarrása

4. lépés: Kitömés

Ha kész a test, nincs más dolgunk, mint kifordítani, és kitömni. A karoknál vigyázzunk! Mivel már előre kitömtük őket, a nyakrésznél nem fér át mindkét kar egyszerre. Először csak az egyiket húzzuk át óvatosan, és azután a másikat. Ezután tömjük ki a testet is. A fejrészt ne tömjük teljesen tele, hiszen még a füleket is be kell varrnunk :)

Nyuszi kitömve

5. Lépés fülek bevarrása:

A füleket csúsztassuk a fej nyitott részébe, és a fej szabadon lévő részeit hajtsuk be, egymásnak szembefordítva. Kézi öltésekkel - vagy az ügyesebbek géppel :) - varrjuk össze, és már kész is a Nyuszi :)

Fülek bevarrása

6. Lépés: Nyuszipofi :)
A Nyuszink szeméhez és orrához használhatunk gombokat, gyöngyöket, vagy hímzéssel is elkészíthetjük. Arra ügyeljünk, ha 3 év alatti gyerkőcnek készül, a hímzést válasszuk, hogy ne legyenek a nyuszin lenyelhtő alkatrészek.

Ha még egyedibbé szeretnénk tenni, készíthetünk neki ruhácskát, vagy tehetünk rá különféle applikációkat.

Nyuszik

Jó alkotást!

Nyuszi készen

 

 

 

 

Webáruház készítés